.

12/31/2005

Oyuncu yaşları

Ne kadar basit bir çözüm: her sezon sonu oyuncu yaşları bir yaş büyür.Kolay ve anlaşılır.

Peki oyuncuların doğum tarihleri olsa nolurdu?

Tamam oyuncu yaşları yine aynı süre içerisinde değişsin. Şuan bir sezon ne kadar sürüyor, yaklaşık 4 ay kadar. Doğum tarihi olsun yine 4 ay sonra yaşı büyüsün.

Oyuna etkisi nolur dersek:
Transfer yaparken yaşlara daha fazla dikkat ederiz, kimsenin sezon sonu geldi adamın yaşı artacak elimden çıkartim diye bir tasası olmaz.

Eğer biz bu oyunu diğer oyunlara tercih etmemizin sebeplerinden birisi daha gerçekçi olması ise normal hayatta olduğu gibi futbolcularının doğum tarihlerinin olması kadar doğal birşey olamaz,

Altyapıdan sezon sonuna doru çektiğimiz bir adamın saçma bir şekilde 2 hafta sonra yaşı büyümez :) (bu gerçekten güzel olurdu)

Ve bu örnekler böyle devam edip gider. Bence gerçekleşirse doru bir değişiklik olur.

Şansımızı denemekte fayda var. Bu konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağım.

Görüşmek Üzere

12/28/2005

Mevkii ve Yeteneklere Göre Maaşlar

Mevkii ve Yeteneklere Göre Maaşlar

12/24/2005

Sezon Sonu

Her sezon sonunda, yaptıklarımıza baktığımıza aklımıza çokşey geliyor; bugün olsa şu maçta sakin oynardım, bu adamı transfer etmezdim, stadı büyültmekle hata yapmışım, vb. sözler sarfediyoruz.

Buda bize tecrübe ve ders olarak geri dönüyor. Ancak şuda bi gerçek ki bunların hepsi oyunu ne kadar önemsediğimiz ve elimizde ki imkankarla doğru orantılı.

Ne kadar çok bağlanabilirsek o kadar farklı bilgiler öğrenme, anlama ve uygulama imkanımız oluyor, eğer bide kendi pc'mizden bağlanma şansımız da varsa; yardımcı programlar kullanarak oyuna daha rahat hakim oluyoruz.

Sezon arasının en iyi yanları ise;
Nefes alıp bi geriye bakmamızı ve gerçekleri görüp yapmak istediklerimizle aynı paralelde gidip gitmediğimizi kontrol ediyoruz,
Stad yapmak için iyi bir fırsat,
Sezon geneline bakıldığında transfer piyasının en uygun olduğu zaman :)
Antreman değişikliği imkanı(doru zaman açısından),
Ve oyuna olan sevgimiz görüyoruz o kadar alışmışız ki pazar günü maç yapamadığımızdan bir eksiklik hissediyoruz :)

Neyse, önümüzde ki sezonlarda da bizde bırakacağı güzel anılar ve olması dileğiyle.

12/23/2005

Önümüzde ki sezonda yenilikler var!!!

Gitgide daha gerçekçi olmaya başlıyor bu oyun,
Hattrickerların önerileri ve düşünceleri oyun kurucularını daha fazla alternatifler üretmeye ve yenilikçi olmaya zorluyor, zaten olması gereken de bu.

Sonuçta da yeni sezonda alexler, sergenler çıkıyor sahneye. Yani defansif forvetler. Maç raporlarında artık " Oyuncunuz inanılmaz arapasları ve akıl almaz hareketleriyle kazandığınız golleri okuyabillirsiniz"

Nasıl bir alex'e sahip olabilirim diyorsanız açıklayim.

En önemlisi oyuncunun teknik olması gerekiyor!, normal bir forvet yeteneklerinin yanı sırada biraz daha pas, oyunkuruculuk ve kondisyon...

Evet biraz kastırıyor ama sonuçta her takımda alex ya da sergen yok!

Hattrickte butip yenilik ve değişimlerden sonra aklıma şu geliyor, örneğin gidip play station oyunu alıp oynamaya başlıyoruz aradan bir iki ay geçiyor ve doğal olarak sıkılıyoruz. Sonra hadi yenisi çıksa da onu alsak diyoruz ama koca bir yıl boyunca onunla idare etmek zorundayız ya da başka bir oyuna zıplıyoruz. play station'ın yeni versyonlarından söz etmek bile istemiyorum :)

Ama Hattrickte farklı işliyor işler.Güncel kalmak zorundayız, sürekli bişeyler değişiyor.

Onlar sürekli bişeyleri değiştiriyor, yenilikler katıyor ve alternatifler yaratıyorlar. Bizde bunları takip edip ona göre plan yapıyoruz. Belki de köklü yapılanmalara giriyoruz. Buda insanları hattricker yapıyor.

Doru bi strateji şimdilik.

Hattrick Türkiye


Selam,
Öncelikle bi bakim dedim; herhangi bir blog var mı biz Türk hattrickçilere, gerçi çokta aramadım.
Çünkü heveslendim bi kere bu işi yapmaya ve bu güzel oyunu insanlarla paylaşmaya...

Bence bu oyun bi noktadan sonra hastalık oluyor ve insanların gündelik hayatlarına giriyor,
Klasmanı çok farklı ne bir play station, ne bir pc oyunu, nede küçükken atari salonlarına gidip oynadığımız oyunlara benziyor,

Tanımadığımız, yüzünü bile görmediğimiz insanlarla sevdiğimiz spor adına mücadele veriyor ve yine aynı kişilerle sanki yıllardır tanıyormuşcasına dostça sohbetler ediyoruz. Bölgeler arasında ki buluşmalar hatta halı saha maçları oluyor. Bu da işin uç noktalarından olsa gerek :)

Bizi çeken diğer bir yanı da gerçek hayatta görmediğimiz(Türkiye Ligleri) centilmenliği, sportmenliği, arkadaşlığı, samimiyeti ve sıcaklığı burda bulmamız olması,

Peki bu blogun konferanslardan, federasyonlardan, hattrick forever tarzı sitelerden, hatta küme konferanslarından farkı ne olacak?

Belli bir konu başlığımızın olmayacağı kesin, yanı hattrick bizi nereye sürüklüyorsa oraya gideceğiz ve çok keyifli ve farklı olacağını düşünüyorum,

Ve bu vesileyle de tüm hattrickerların düşüncelerine, önerilerine ve yaklaşımlarına ihtiyacım olacağına inanıyorum...

Tüm hattrickerlara sevgiler...


Powered by Blogger