.

1/03/2006

Yeni Sezon Öncesi Kritik Bilgiler

Ve çarşamba günü kupa maçıyla birlikte yeni sezona başlıyoruz, herkezin şimdiden iyi bir sezon geçirmesi dileğiyle.

Sezona başlarken en önemli noktalara madde madde kısaca değinmek istiyorum;

  • Takım ruhu: Ne kadar yüksek tutabilirseniz ortasahanız o kadar yüksek çıkar, ortasaha bu oyunun kilitnoktası. Ortasahayı alıp rakibin defans bloğunun herhangi bölgesinden daha iyi bir atak değeri çıkarırsanız maçı herhangi bir aksilik olmazsa kazanmış sayabilirsiniz.
  • Formlar: Bir diğer önemli nokta formlar. Oyuncu formları her zaman çok önemli. Örneğin; Çokiyi golcünüz var ve maç öncesi formu zayıf ama diğer bir golcünüz kaliteli ve formu yeterli. Bu durumda kesinlikle ikinci yazdığım adamı oynatın.
  • Tecrübe: Bazı oyuncularınızın değerleri ve formları aynıdır ama yıldızları farklı çıkar. Çünkü tecrübe farkı vardır. Bunlarda genelde daha fazla maç yapan ve yaşı yüksek futbolculardır. Eğer idman vermediğiniz bölgenin oyuncusu ise maça göre tercih hakkınızı bu oyunculardan yana kullanabilirsiniz.
  • Sakin, normal ve ya sezonun maçı: Tamamiyle plan program işidir, takımınızın maçı nasıl oynaması gerektiği. Kolay maçlarda ya da kesin kaybedeceğiniz maçlarda mutlaka sakin oynayın ki takım ruhunuz yükselsin. Normal oynamanız gerektiren zamanlar ise kazanacağınızı düşündüğünüz maçlardır. Sezonun maçı ise en kritik olanıdır. Çünkü sezonun maçı oynadığınızda kazansanız, kaybetsenizde takım ruhunuz ve öz güveniniz yaklaşık iki kademe düşer. Buda bir sonraki maçınızı büyük ölçüde etkiler. Sezonun maçı oynamanız gereken maçı birkaç hafta öncesinden belirleyip öncesinden takım ruhunuzu yüksek tutabilirseniz, size büyük avantaj sağlıyacaktır. Sezonun maçını da tabiki mutlaka yenmeniz gereken ve değerlerinizin birbirinize yakın olan rakiplere karşı yapmanız gerekir.
  • Derbiler: Derbilerde deplasmanlar da olan dezavantajı yaşamazsınız. Normal şartlarda ne dezavantaj yaşıyoruz ki derseniz: evinizde yaptığınız maçlarda evsahibi olmanın avantajı çıkacak olan ortasaha değerinize %10 eklenmesidir. Deplasmanlar da bundan mahrum olursunuz ve rakibiniz bu hakkını kullanır.
  • Ekonomi: Yaşam kaynağınız. Para kazanabileceğiniz alanlar bildiğiniz üzere stat gelirleri, sponsorlar ve transferler. Stat gelirleri doğal olarak stadınızın büyüklüğü ile ilgili ama o stadı doldurmak ve stat gelirlerini karşılamak ise kolay değil. İyi giden bir dönemde taraftar topluluğunuzun 20 katı kadar seyirciyi türübüne çekebilirsiniz. Yani stadınızın büyüklüğünü bunu göze alarak ayarlamalısınız. Sponsorlara gelince ekonominizin el verdiğince çok basın sözcüsü bulundurmaya çalışın, en fazla da 10 basın sözcüsü alın. Son olarakta transerler; burda da en iyi parayı yetiştirdiğiniz genç futbolculardan kazanırsınız. Onun için de idman vereceğiniz futbolcular olabildiğince genç olsun ve en az iki sezon idman programınızı değiştirmeyin. Sonuçlarını gördükten sonra planlarınızı daha net belirliyebileceksiniz.
  • Transferlere ek olarak: Transfer yaparken oyuncuların değerlerine baktığınız kadar yaşına, formuna, karakterine (kart görmesi ve gelir gelmez takım ruhuna kötü etki etmemesi için), extra özelliklerine(kafa,hız vb), transfer geçmişine ve transfer kıyasına(fazla para vermemek için) önem göstermelisiniz.
Kısaca anlatmak istedim ama bunun sonu yok :) ama sürekli bunları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Olursa da sizin ileteceğiniz konular üzerine de yazılar çıkartabilrim.

Görüşmek Üzere...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home


Powered by Blogger