.

2/20/2006

U-20 Koçumuzla Sohbet

Yeni U-20 koçumuz olarak bizlere kendini tanıtabilir misin?

İsmim Umut, herhalde bi 10 sezondur falan Hattrick oynuyorum. Ford marka otomobillerin toptan yedek parça pazarlaması ile uğraşıyorum. Şu dünya üzerindeki en tatlı, en güzel, en akıllı yaratıkla evliyim. Hem işime hem de eşime yeterince vakit ayırabildiğimi düşünüyorum, işin öğle arasında 1 saat, eve uğrayınca da 1 saat olmak üzere Hattrick’e toplam 2 saat günlük aktif zaman ayırıyorum, ki bu bence sigara dumanı altındaki bir kafeteryada öğüre öğüre çay içmekten ya da akşam birbirinden rezil oyunculuk performanslarıyla ekranları talan eden kımıl zararlısı dizilerden çok daha yararlı bir hobi :)

Hattrick dünyasına ilk adım attığında ki düşüncelerin, oyuna bakış açın, sende bıraktığı algı için neler söylemek istersin?

Çok da hararetli bir oyun gibi gelmemişti bana. Çok bi atraksiyonu da yoktu açıkçası (gerçi hala pek olduğu söylenemez), hababam text, başka da bi numarası yok! Hatta bi iki defa bırakma noktasına kadar gelmiştim de bana oyunu tanıtan biri Macar diğeri Türk iki arkadaşın ısrarlarına dayanamayıp devam etmiştim. İyi ki de etmişim diyorum şimdi, hem bişeyler üretme hem de ürettiklerimi paylaşma konusunda biçok derdime derman oldu o gün bu gündür Hattrick...

Peki U-20 koçu olma fikri ve isteği nasıl doğdu?

Valla bende ne fikir, ne de istek vardı! Daha önceleri “bunca yıllık kullanıcısın, bi baltaya sap olamadın” gibisinden sürekli dokundurmalar vardı, her seçim döneminde dünyanın azarını işitiyodum aday olmadım diye. Ozan aniden istifa edip de U20 ortada kalınca hem kendi hissettiğim sorumluluk, hem de camiadan gelen vatan haini ithamlarına, teslim olup giriyim dedim seçime. Bu da doğru bir karar olmuş, oyunun yepyeni bir boyutunu keşfettim, hazırlık maçlarında deneye yanıla bildiğimi sandığım bazı şeylerin pek de göründüğü gibi olmadığını anladım.

U-20 koçu olmadan önce Milli Takımlar bünyesinde çalışma fırsatın oldu mu yada koçluğa giden yolda basamaklar neler?

Yok, daha önce milli takımlarla ilgili herhangi bir kadrolu memurluğum olmadı. Milli koçluğa giden yolda basamaklar olduğunu da sanmıyorum, hani yani önce gözcü başlarsın, sonra yönetici asistanı, vb... gibisinden kariyer adımları olduğuna inanmıyorum. Milli koçlara danışmanlık hizmeti vermişliğim olmuştur, tabi bunun birinci elden sorumluluğu hissetmekle hiç alakası yok. İlle de basamaklar varsa bu işte, diyebiliriz ki mutlaka belirli bir olgunluğa, birikime ulaşman gerekiyor milli koç olabilmen için, bundan eminim. Yoksa seçim sonuçları sana hangi basamakta durduğunu gayet net anlatıyor zaten.

U-20'nin hiyerarşik yapısını kısaca açıklayabilir misin?

Karmaşık bişey değil ki hiyerarşik bi yapısı olsun :) Bi ben varım işte, çok şükür elim ayağım tutuyor, herşeye yetişiyorum :) Bi de beawolf var, o da veri tabanı canavarı, sağolsun bir dediğimi iki ediyor, pozitif anlamda ;) Artı bikaç süper-aktif gözcümüz var, resmi olarak görevli oldukları söylenemez, ama resmi görevli geçinenlere de taş çıkartırlar, eksik olmasınlar.

Döneminiz boyunca proje ve planlarınız var mı? Bu anlamda geçmiş dönemlere nazaran yenilikler görecek miyiz?

Tek proje başarı, tek plan finaller. Geçmiş dönemlere nazaran radikal değişiklikler yapmaya niyetim yok, böyle bir iddiam da olamaz çünkü geçmiş dönemdeki koçların ellerindeki malzemeye göre yeterince başarılı olduklarına inanıyorum. Yenilik derseniz forması, U-20 taraftar yarışması gibi olayın daha ziyade görsel / sosyal boyutuna odaklanmayı seçtim, çünkü bütün bir sezonu hazırlık maçlarıyla geçirecek bir takımımız var ve teknik yenilik adına ortaya konabilecek pek fazla bişey yok. Kadro yapısı adına 18liklerle de takımı çeşnilendirdik, yer yer ana yeteneklerden bir birim feda edip yan özellikleri / özel yetenekleri daha sağlam oyunculara yöneldik. Bunun dışında yapabileceklerimizin kaderi yüce Ht-Türkiye camiasının genç oyuncu çekme tuşuna basan mübarek parmaklarına bağlıdır :)

U-20'ye futbolcu yetiştiren takımlar için neler söylemek istersiniz? Yani beklentileriniz neler?

Az önce değindiğim yan özellikler konusuna ağırlık vermelerini rica ediyorum. Beklentim örneğin bir oyun kurucu çalıştıran koçların sezon arasında oyun kuruculuğa abanmaya devam etmek yerine 1-2 hafta da pas veya kondisyon vermeleri yönünde. Bir de tabi U20’ye önerdikleri oyuncular konusunda da biraz daha samimi olmalarını bekliyorum. Örneğin kanada doğru oynayıp 5 yıldız çıkarmış çok iyi golcüyü hali hazırda U20de forvet oynayan ve bir maçta 4,5 yıldız çıkarmış muhteşem bir forvetin yerine tavsiye etmeden önce iki kere düşünsünler lütfen.

Seni rahatsız eden gelişmeler yaşıyor musun?

Rahatsız eden demeyelim de istemediğim cevaplar vermeme sebep olan gelişmeler diyelim... Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum da bazen öyle abes ötesi talepler, akla ziyan şikayetler geliyor ki ters konuşmadan duramıyorum. İnsanımız karşısındaki bireyle iletişim kurarken kendini peşinen ondan daha akıllı kabul etmese bu tür problemler de olmayacak aslında...

Kişisel olarak Hattrick'te ki hedeflerin neler?

Aman kardeşim, 2. olmayalım da ne olursak olalım :) Doğrusu artık Süper Lig’e bir uğrayıp hanyayı konyayı görmek istiyoruz. Bi sezon tutunmayı becerelim, ondan sonra düşsek de olur, ama mümkünse II.4 olmasın, orası lanetli çünkü ;) Sanırım yeni dönemde U20 görevimin devamı için aday olacağım, be bu takımı ne yapıp edip ilk 10a sokmaya çalışacağım. Bunun haricinde bi fırsatını bulup bir kupa daha alıp kariyerime bir de Hattrick Masters (her ne kadar formatını olağanüstü saçma bulsam da prestij prestijdir) sayfası eklersem uzun bi süre hedefsiz kalabilirim :)

Hattrick Türkiye üyelerine neler söylemek istersin?

Çok azınız hariç sizi çok seviyorum ;)

Hep mikrofonun öbür ucundayken şimdi konuk olmak nasıl bir duygu?

Gayet güzel bir duygu da stüdyonuz ikram yönünden sınıfta kaldı. Ayrıca bi Fezai Abi’nin ağırlığı yok burada, stüdyo konuklarının tepkileri senkronize olmaktan çok uzak! Bi Burhan, bi Ziya olsaydı ipini koparan salya sümük sahneye atlamazdı. Bunca hayranı doldurmuşsunuz stüdyoya ama detayları düşünmemişsiniz! Ağzı olan ropörtaj yapıyo canım, olmaz zaten böyle! Nerde benim tansiyon hapım?!

2/19/2006

Yararlı Linklerle Açlığınızı Giderin


Yardımcı Programlar (software):

Hattrick Forever
Hattrick Buddy
HAM
Hattrick Manager
H-C-P
Hattrick Databased
Hattrick Tuga
HT Tools
Hattrick Poli
Hattrick Organizer
Hattricker
Tomattrick

Site Dizayn ve Logo(Site design and logo hosting):

HT LOGO
Hattrick Enhanced Logo Hosting
Hattrick Logo Land
HTFC
SimCheeese

HT Maç Yayınları(Match viewers):

BulHM
HT-Scoreboard
HT-DONG
HTPLUS
Match Online
TV Hattrick

Maç Diziliş Araçları(Line-up tools):

Blue
Hattrick Team Optimizer
HT-DOG
HT Ratings
Line Up 2 Win
TOP 10

Hesaplayıcılar(Calculators/Analysers):

Stadyum(Arena)
Kontra atak(Counter Attack)
HT Maç Hesaplayıcı(Hattrick Match Calculator )
Hottrick
Sakatlık(Injury Tool )
Kaleci(Keepertool V.2 )
Kaleci Seviye(Keeper Level)
Hattrick Araçlar(Hattrick Tools)
Stadyum(Arena)
Yetenek Artışı(SkillRaise)

Diğerleri(Others):

Hatstats Türkiye
ABC of Tactics
Hoog boys
Barthon Antreman Analizi
Hattrick Şarkısı
Foxtrick
Bahis

Ve son olarak sizlere bi önerim var; klüp sayfası olan arkadaşlar sitelerinin adresini, yorumlar kısmına yazdığı taktirde, sitede klüp sayfaları adında bir başlık yaratabilirim.

2/06/2006

HT- Türkiye'nin Güzide Modları

Yeni başlayan konuk yazar köşesi meyvelerini vermeye başladı.

Müsait bir anında yakaladığım Mod-Kerem, Modlar ve Modluk hakkında merak ettiğim tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Bu güzel söyleşi için, Kerem'e tekrar teşekkür ederim.

Öncelikle Mod olma fikrine nasıl karar verdin?

O sıralarda mod açığı vardı ve duyuru yapıldı. Ben de o ana kadar
gördüklerimle bu görevi eğlenerek yapabileceğimi düşündüm. Zaten
konferanslara büyük vaktimi ayırıp, millete yardımcı oluyordum. Yardım etmekte beni en mutlu eden şeylerden biri.

Mod'luğa giden yolda yapılması gerekenler neler?

Bunun belli bir reçetesi yok aslında. Tamam konferanslara girip, millete yardımcı olarak kendinizi gösterebilirsiniz ama biraz da şansınız olması ve yeni mod atayacak kişilerin gözüne çarpmanız gerekiyor. Ama ille de mod olacağım, hedefim budur diye de kasmamak gerekir. Dediğim gibi, kısmet biraz da...

Mod olabilmenin kriterleri neler?

Modu seçecek kişilerin sizin herkese eşit davranabileceğinize emin olmaları önemli. Onun dışında, konferanslara günlük belli bir zaman ayırabilecek durumda olmalısınız, hemen hemen herkese yardımcı olabilecek kadar oyun bilgisi ve tecrübesine sahip olmalısınız. Mesajlarınızda ölçüyü ayarlayabilmeli ve diğer kişilerin mesajlarına örnek olabilmelisiniz.
İngilizce de gerekiyor elbette. Bunun gibi şeyler. Ama tabii en önemlisi o sırada mod ihtiyacı olması lazım, yoksa bu özelliklere sahip olmanızın pek bir anlamı kalmıyor. :)

Mod olduktan sonra HT'ye bakış açın değişti mi? Neler?

Yönetim hakkında biraz daha bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim. Bütün bu kurulan sistemin dışarıdan görüldüğü kadar basit olmadğını fark ettim. Kullanıcılara karşı takınılan bazı tavırlar garip gelebilirdi ama artık hepsinin bir sebebi, açıklaması olduğunu görüyorum.

HT-Türkiye'de kaç tane Mod var?

Dört tane, benim dışımda mod-onurphaned, mod-gscorpio ve mod-polatsson

Görevleriniz neler? Ve bunları nasıl takip ediyorsunuz?

Temel görevimiz konferansların belli kurallar içerisinde kullanıldığından emin olmak, kurallara uyulmuyorsa kişileri uyararak bilinçlendirmek ve gerekirse daha ciddi yaptırımlarda bulunmak. Onun dışında ister konferansta olsun, ister özel mesajla kişilerin sorularını ve sıkıntılarını cevaplamak, çözmek.

Genelde hepimiz her şeyi birer kez okuyoruz ama az zamanımız olduğu zaman başkasının okuduğu başlıkları atlayabiliyoruz elbette.

Modlar bir konu hakkında karar verirken objektifliği nasıl sağlar?

Zaten genelde objektif olmak zor olmuyor, çünkü belli bir kuralı delip delmedikleri kolayca görülüyor. Ancak bazen kişiler tam kuralların sınırında dolaşıyor, o zamanlar da birbirimizin görüşlerini alarak bir karara varıyoruz. Genelde kişilere eşit yaklaşabiliyoruz ama mesela, atıyorum benim çok yakın bir arkadaşım yanlış birşey yapmışsa ve bu durum benim karar
almamı etkileyebilecekse, karar verme işini, o kişiye daha objektif yaklaşabilecek bir moda devredebiliyorum.

Modlar dışında görev alan, diğer oyun yöneticileri kimler?

GM'ler, CHPP'ler, CH'ler ve HT'ler var. HT'ler oyunun geliştirilmesinde sorumlular, CH'ler clubhouse'lardan, CHPP'ler yardımcı programların onaylanmasından ve GM'ler de oyunun belli bir düzen içinde yürütülmesinden, oyuncuların oyunu kurallarına göre oynamasını kontrol etmekten sorumlular. Tabi onun dışında, modlar gibi kullanıcılara yardımcı olma görevleri de var.

Yaşadığınız sıkıntılar var mı? Neler?

Kurallara uymamakta ısrar eden ve bizim objektif olduğumuza inanmayan kullanıcılar sorun yaratabiliyorlar ama genelde Türkiye konferanslarında böyle bir sorunumuz olmuyor. Konferans kontrolünü de rahatça yapabiliyoruz. Arada sırada birimizin ya da ikimizin gerçek hayatta meşguliyetleri olsa da, diğerleri onların açığını kapatabiliyor.

Mod ve kullanıcı arasında zaman zaman da olsa sorun yaşanıyor mu?

Elbette oluyor arada bir ama kullanıcı ortama alıştıkça bir sorun kalmıyor.

Genelde ne tür durumlarla karşılaşıyorsunuz?

Konferans kurallarımız diğer oyunlara göre biraz daha sıkı olduğu için yeni gelenlere garip gelebiliyor ama bir uyarıdan sonra ya da özel mesajdan bir iki mesajlaşmadan sonra anlaşmak zor olmuyor.

Bu tip durumlarda izlenen prosedür nedir?

İlk adımda konferans üzerinden bir uyarıyla geçiştirmeye çalişiyoruz. Hem diğer kullanıcılar da durumdan haberdar olmuş oluyor. Devam ederse de özel mesajla uyarı yolunu seçiyoruz. Ayrıca konferanstaki uygunsuz mesaj silinebiliyor.

Modları temsilen kullanıcılara söylemek istediklerin?

Olabildiğince objektif olmaya çalıştığımızdan emin olmalarını isterim. Ayrıca bizim de insan olduğumuzu unutmamaları iyi olur. Biz de hata yapabiliriz, o zaman atarsınız bir özel mesaj, konuşuruz anlaşmaya çalışırız.

Son olarak Mod-Kerem'in HT'de ki bundan sonraki hedefi?

Modluğumu elimden geldiğince iyi bir şekilde yerine getirmeye devam etmek istiyorum. Takım olarak da en yakın hedefimiz tabii ki III. lig. :)

Tekrar teşekkürler Kerem

Devam edecek...

Konuk Yazar Köşesi

Site içeriğine hem zenginlik, hem de daha fazla dinanizm katmak için, kalemine, yorumuna, tecrübesine inandığım ve güvendiğim arkadaşlarıma elimden geldiğince bizlerle olmasını sağlayacağım,

Bu noktada ilk olarak HT-TFF başkanı olarakta tanıdığımız, bizler tarafından da çok sevilen Hasan Türk (turkaturka) kardeşimize değerli yazısı için çok teşekkür ederim.

Hattrick Türkiye'de Özel Kupalar

Hattrick Türkiye camiası olarak şu an itibarı ile 12500 aktif kullanıcıyı aşmanın, son Dünya Kupası'nda adızından söz ettirmenin ve de her geçen gün hızla büyüyen bir Hattrick ülkesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Hattrick sadece bir oyun değildir mantığı ile hareket eden kullanıcılarımızın çokluğu neticesinde de konferanslarımızdaki yardımlaşmalar, VIP Federasyonu'ndaki arkadaşlıklar ve geyikler gibi güzelliklere de erişmiş bulunuyoruz.

Bugün, bu yazımda sizlere Hattrick Türkiye'deki özel kupalardan bahsedeceğim.

Ancak öncelikle özel kupa nedir, nasıl yapılır, amacı nedir kısaca bahsedeyim. Özel kupalar HT Yöneticileri ile alakası olmayan, dileyen HT kullanıcılarının istediği sayıdaki Hattrickciyi bir araya getirerek düzenlediği, maçların HT deki hazırlık maçı formatında ayarlandığı kupalardır. İsmi, turnuva düzeneği, maçların ayarlanıp ayarlanmaması, yaptırımlar ve ödüller vs. de tamamen kupa organizatörü ile katılımcılara kalmış konulardır.

Gelelim HT Türkiye'deki özel kupalara:

1-)HTTT (Hattrick Türkiye Turnuvası) : Öncelikle nostalji yapalım istedik biraz ve HT Türkiye'nin (benim bildiğim) ilk özel kupasına uzanalım. İlk 4 sezon aknakiboğlu arkadaşımızın organizatörlüğünde gerçekleşmiş, 5. sezonda da Sinan arkadaşımız destek olmuştur. İlk 3 sezon MF-Lostcontrol, zibazongo, FC Pacavra arkadaslarımızın şampiyonlukları ulaştıgımız bilgiler dahilindedir fakat kupa yapılmayalı ve web sitesi yenilenmeyeli uzun zaman olduğu için bazı bilgilere malesef ulaşamadık. Ancak daha sonra da aknakiboğlu arkadaşımızın LA-akn ye dönüşmesi ve de bu kupanın yanında başka kupaların da düzenlenmesi dolayısı ile HTTT de HTTTTK (Hattrick Türkiye Turnuvası Tarihe Karıştı) moduna bürünmüştür :) . Bu güzel ve ilklerin kupasını akn kardeşimiz askerden döndükten sonra tekrar HT Türkiye'de görmek isteriz.

http://web.ttnet.net.tr/aknakiboglu/httt/ adresinden kupanın ilk 4 sezonu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

2-)Federasyon Kupası (TFF Cup) : Hattrick Türkiye'nin en büyük ve prestijli federasyonu olan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bu kupa bu sezon 5. si ile HT Türkiye kullanıcılarına hitap ediyor. Kupa Ht Türkiye ve yurt dışındaki Türk kullanıcıların tümüne açıktır. Bu sezon da 64 takımlı şampiyonlar ligi usülü bir kupa olarak karşınıza çıkacak olan TFF Cup bendeniz turkaturka organizatörlüğünde bu günlere gelmiştir ve de zamanım yettikçe de devam edecektir. Ayrıca V. Federasyon Kupası'nda firstclass arkadaşımız da organizasyonda bizlere elinden gelen desteği verecektir. Sırasıyla şampiyonlar Dinamo_Uludag, KIZILBORAN, memostar ve VasVasnati Reds takımları olmuşlardır. TFF Cup her sezon büyük ilgi görmektedir ve bu sezon ilk defa ufakta olsa şampiyon takıma 3 aylık HT-Arena hediye edeceğiz. Amacı ise diğer kupalarla aynı yani HT Türkiye'de dayanışmayı, arkadaşlığı ve mücadeleyi güçlendirmektir. Yanlış anlamayın kendi kupam diye söylemiyorum en baba kupa Federasyon Kupası ;) .

Daha detaylı bilgiler için kupanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=8365

3-) VIP Cup : HT Türkiye'nin en geyik ortamlı federasyonu olan VIP Federasyonu tarafından düzenlenen bu kupamız da Federasyon Kupası ile yaşıttır. İlk 3 sezon şu an asker olan, HT Türkiye'nin en sevilen şahsiyetlerinden olan Topal Solucan a.k.a. Serdar arkadaşımızın organize ettiği kupayı 2 sezondur da Bakteri a.k.a. Yımırta arkadaşımız organize ediyor. Bu sezon 5. si ile karşınızda olacak VIP Cup'a sadece VIP Federasyonu üyeleri katılabiliyor ve 32 takımla eğlenceli bir kupa yine bizleri bekliyor.

VIP Cup resmi web sitesi http://www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=8384


4-)Beşiktaş JK Federasyonu Kupası (BJK Cup) : Beşiktaş JK Federasyonu tarafından bu sezonla birlikte 3 sezondur düzenlenen kupada 64 takım mücadele veriyor. İlk sezon pALAdin JK arkadasımızın şampiyon olduğu kupada II. sezon ForrestGump takımı ipi göğüsledi. HT deki Beşiktaş'lıalr arasındaki dayanışmayı arttırmayı amaçlayan kupa büyük bir mücadeleye sahne olurken konferanslarda gördüğü ilgi de takdire şayandır.

BJK Cup resmi web sitesi http://www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=10319

5-)Galatasaray Federasyonu Kupası (GS Cup) : Kupa Galatasaray Federasyonu'nun düzenlediği tek kupadır.Bu sezon IV. sü GS-Serkan kardeşimiz tarafından organize edilecek olan kupaya 64 takım 16 grupta katılacak. 8 hafta sürecek kupada katılım herkese açıktır. İlk sezon Shooter the hutne tarafından düzenlenen kupanın amacı HT deki Galatasaray'lıları birleştirmek.

Kupanın web sitesi http://www.cupmanager.org/files/index.php?nCupId=22300

6-)Fenerbahçe Federasyonu Kupası (FB Cup) : Hattrick teki Fenerbahçeli ler arasındaki arkadaşlığı arttırmak için düzenlenen bu kupada 64 takımın mücadelesi söz konusu. Fatih_Oezdemir kardeşimizin organizatörlüğünde bu sezon III. sü gerçekleşecek bu kupada yine büyük çekişme olacağı tahmin ediliyor.

Kupanın web sitesi ve kayıt adresi http://www.cupmanager.org/files/index.php?nCupId=22225

Bunlar HT Türkiye'nin kemikleşmiş ve en çok ilgi gören kupalarıdır. Bunlardan başka hemen aklımıza gelen YÖRESEL CUP (organizatör:sorun), Karşıyaka Kupası (organizatör:tugaytrick) gibi kupalar geliyor. Bu kupalar da demirbaş olma yönünde hızla ilerlemektedir.

Yalnız bu sezon dikkatimizi çeken bir olay vardır ki bu da HT Türkiye'de kupa enflasyonunun yaşanması ve yeni takım alan kullanıcıların dahi kupa düzenleme istekleridir. İlk bakışta güzel, katılımcılığı arttıran bir olay gibi görünse de doğru kullanıcıların doğru kupalara katılmasını önlemekle beraber organizatörlerin deneyimsizliğinden dolayı kötü durumlara da gebedir. Benim önerim, kişilerin en az bir-iki kupaya katılmadan kupa düzenlememeleridir.

Bu yazımda sizlere HT Türkiye'deki özel kupalardan bahsetmeye çalıştım. Atladığım, yanlış yazdığım yerler ve hususlar varsa şimdiden affola. Bundan sonra yazılarımla gerek burda gerekse şu an hazırlanmakta olan TFF Bülten'inde sizlerle birlikte olacağım.

Hasan Türk (turkaturka)

2/01/2006

Foxtrick ve Skins


Daha önce Mozilla firefox ve Foxtrick'le ilgili genel ve kısa bir yazı yazmıştım. Burdan yola çıkarak Foxtrick avantajlarından sadece biri olan Foxtrick Skins'i kısaca tanıtmak istiyorum.

Aslında tanıtılacak pek de birşeyi yok, http://foxtrick.px.cz/skins/adresine gidin, beğendiğiniz skinleri sağa tıklayarak install edin.

Sonrada kendi Hattrick sayfanızda etkin hale getirin, sıkıldıkça değiştirirsiniz. Bu skinler gibi birçok birbirinden farklı eklentileri kullanarak, Hattrick'ten daha fazla keyif almak sizin elinizde.

Nasıl yapılacağı ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, bu yazının sonundaki yorum kısmına sorularınızı, düşüncelerinizi iletebilirsiniz. En kısa süre içerisinde cevaplamaya çalışırım. Ayrıca bilgi vermek isteyen arkadaşlar da olursa, yine yorum kısmını kullanabilirler.


Powered by Blogger