.

8/04/2006

Transfer Piyasası

Bugün Ht'de oyuncunuzu satış listenize koymak istediğiniz de, oyuncuyu satma teknikleri olarak pek fazla seçenek verilmiyor. Oyuncunuzu piyasa değerinde yada daha yükseğine satabilmek için bikaç yol var, onu da zaman ve tecrübeyle keşfedebiliyorsunuz.

Öncelikle kısaca bunlardan bahsedelim;
  1. Transferlerin saat ve gün bazında dağılımına bakmak,
  2. Transfer piyasasına koyacağınız oyuncunun benzerlerine göz gezdirmek,
  3. Listeye koyacağınız oyuncunuzun benzerinin, sizin oyuncunuzla aynı yada yakın zaman da teklif süresinin bitme ihtimaline bakmak,
  4. Altyapıdan çekilen ve satışa konulan oyuncuların, büyük çoğunluğunun, salı günü öğleden sonra itibariyle başlayıp çarşamba akşamına kadar satılması gibi.
Bu yukarıda yazdıklarım mevcut düzende bilmemiz gereken bilgiler. Ancak iş futbolcunuzu pazarlama ve satma yöntemlerine geldiğinde pek fazla seçeneğiniz yok. En fazla ht taraftar üyeliğiniz varsa, futbolcunuz adına herkesin okuyabileceği, onun adına bilgi veren ve teşvik eden bikaç kısa cümleler oluşturabilirsiniz.

Peki bugün tüm açık arttırma sitelerinde uygulanan yöntem tarzları neden ht'de uygulanmıyor. Mesela çok yakından tanıdığımız gittigidiyor tarzı bir uygulama neden olmasın?

Bu uygulamayı çok kısa açıklama gerekirse;
  • Açık arttırma süresini siz belirliyorsunuz (3, 5, 7 ve 10 gün),
  • İsteğe bağlı olarak listeye koyduğunuz oyuncu için bir asgari ücret belirleyebiliyorsunuz, (Bu rakamı sadece siz görebiliyorsunuz, belirlediğiniz asgari fiyata ulaşmayan oyuncunuzun satışı gerçekleşmiyor),
  • Ve hemen al seçeneği sunabiliyorsunuz (Açık arttırma süresi bitmeden 1 gün öncesine kadar hemen al seçeneğinde belirlediğiniz fiyatı ödeyen takım, oyuncuyu o an transfer etmiş olacak)
Bunların satış ve pazarlama stratejileri olarak Ht'ye renk katacağı kesin, peki bunun avantaj ve dezavantajlarıyla ilgili sizler neler düşünüyorsunuz?

2 Comments:

  • "Hemen Al" seçeneği hileye yol açabilir bana kalırsa. Hileyi önlemeyen yöntemlerden biri olan açık arttırma sistemini bu şekilde geçebilirler. Futbolcuya çok düşük bir fiyat belirleyip satışa koyar, koyar koymaz diğer taraftan bu futbolcuyu hemen alabilir.Diğerleri olabilir gibi duruyor ama. En azından oyuna renk getirecek özellikler.

    By Blogger systemfailure, at 10:36 ÖÖ  

  • hemen al seçeneği ile ilgili yaklaşımına katılıyorum. Düşünemedim o kısmını :)

    By Blogger İlker, at 12:20 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home


Powered by Blogger