.

2/06/2006

Konuk Yazar Köşesi

Site içeriğine hem zenginlik, hem de daha fazla dinanizm katmak için, kalemine, yorumuna, tecrübesine inandığım ve güvendiğim arkadaşlarıma elimden geldiğince bizlerle olmasını sağlayacağım,

Bu noktada ilk olarak HT-TFF başkanı olarakta tanıdığımız, bizler tarafından da çok sevilen Hasan Türk (turkaturka) kardeşimize değerli yazısı için çok teşekkür ederim.

Hattrick Türkiye'de Özel Kupalar

Hattrick Türkiye camiası olarak şu an itibarı ile 12500 aktif kullanıcıyı aşmanın, son Dünya Kupası'nda adızından söz ettirmenin ve de her geçen gün hızla büyüyen bir Hattrick ülkesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Hattrick sadece bir oyun değildir mantığı ile hareket eden kullanıcılarımızın çokluğu neticesinde de konferanslarımızdaki yardımlaşmalar, VIP Federasyonu'ndaki arkadaşlıklar ve geyikler gibi güzelliklere de erişmiş bulunuyoruz.

Bugün, bu yazımda sizlere Hattrick Türkiye'deki özel kupalardan bahsedeceğim.

Ancak öncelikle özel kupa nedir, nasıl yapılır, amacı nedir kısaca bahsedeyim. Özel kupalar HT Yöneticileri ile alakası olmayan, dileyen HT kullanıcılarının istediği sayıdaki Hattrickciyi bir araya getirerek düzenlediği, maçların HT deki hazırlık maçı formatında ayarlandığı kupalardır. İsmi, turnuva düzeneği, maçların ayarlanıp ayarlanmaması, yaptırımlar ve ödüller vs. de tamamen kupa organizatörü ile katılımcılara kalmış konulardır.

Gelelim HT Türkiye'deki özel kupalara:

1-)HTTT (Hattrick Türkiye Turnuvası) : Öncelikle nostalji yapalım istedik biraz ve HT Türkiye'nin (benim bildiğim) ilk özel kupasına uzanalım. İlk 4 sezon aknakiboğlu arkadaşımızın organizatörlüğünde gerçekleşmiş, 5. sezonda da Sinan arkadaşımız destek olmuştur. İlk 3 sezon MF-Lostcontrol, zibazongo, FC Pacavra arkadaslarımızın şampiyonlukları ulaştıgımız bilgiler dahilindedir fakat kupa yapılmayalı ve web sitesi yenilenmeyeli uzun zaman olduğu için bazı bilgilere malesef ulaşamadık. Ancak daha sonra da aknakiboğlu arkadaşımızın LA-akn ye dönüşmesi ve de bu kupanın yanında başka kupaların da düzenlenmesi dolayısı ile HTTT de HTTTTK (Hattrick Türkiye Turnuvası Tarihe Karıştı) moduna bürünmüştür :) . Bu güzel ve ilklerin kupasını akn kardeşimiz askerden döndükten sonra tekrar HT Türkiye'de görmek isteriz.

http://web.ttnet.net.tr/aknakiboglu/httt/ adresinden kupanın ilk 4 sezonu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

2-)Federasyon Kupası (TFF Cup) : Hattrick Türkiye'nin en büyük ve prestijli federasyonu olan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bu kupa bu sezon 5. si ile HT Türkiye kullanıcılarına hitap ediyor. Kupa Ht Türkiye ve yurt dışındaki Türk kullanıcıların tümüne açıktır. Bu sezon da 64 takımlı şampiyonlar ligi usülü bir kupa olarak karşınıza çıkacak olan TFF Cup bendeniz turkaturka organizatörlüğünde bu günlere gelmiştir ve de zamanım yettikçe de devam edecektir. Ayrıca V. Federasyon Kupası'nda firstclass arkadaşımız da organizasyonda bizlere elinden gelen desteği verecektir. Sırasıyla şampiyonlar Dinamo_Uludag, KIZILBORAN, memostar ve VasVasnati Reds takımları olmuşlardır. TFF Cup her sezon büyük ilgi görmektedir ve bu sezon ilk defa ufakta olsa şampiyon takıma 3 aylık HT-Arena hediye edeceğiz. Amacı ise diğer kupalarla aynı yani HT Türkiye'de dayanışmayı, arkadaşlığı ve mücadeleyi güçlendirmektir. Yanlış anlamayın kendi kupam diye söylemiyorum en baba kupa Federasyon Kupası ;) .

Daha detaylı bilgiler için kupanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=8365

3-) VIP Cup : HT Türkiye'nin en geyik ortamlı federasyonu olan VIP Federasyonu tarafından düzenlenen bu kupamız da Federasyon Kupası ile yaşıttır. İlk 3 sezon şu an asker olan, HT Türkiye'nin en sevilen şahsiyetlerinden olan Topal Solucan a.k.a. Serdar arkadaşımızın organize ettiği kupayı 2 sezondur da Bakteri a.k.a. Yımırta arkadaşımız organize ediyor. Bu sezon 5. si ile karşınızda olacak VIP Cup'a sadece VIP Federasyonu üyeleri katılabiliyor ve 32 takımla eğlenceli bir kupa yine bizleri bekliyor.

VIP Cup resmi web sitesi http://www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=8384


4-)Beşiktaş JK Federasyonu Kupası (BJK Cup) : Beşiktaş JK Federasyonu tarafından bu sezonla birlikte 3 sezondur düzenlenen kupada 64 takım mücadele veriyor. İlk sezon pALAdin JK arkadasımızın şampiyon olduğu kupada II. sezon ForrestGump takımı ipi göğüsledi. HT deki Beşiktaş'lıalr arasındaki dayanışmayı arttırmayı amaçlayan kupa büyük bir mücadeleye sahne olurken konferanslarda gördüğü ilgi de takdire şayandır.

BJK Cup resmi web sitesi http://www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=10319

5-)Galatasaray Federasyonu Kupası (GS Cup) : Kupa Galatasaray Federasyonu'nun düzenlediği tek kupadır.Bu sezon IV. sü GS-Serkan kardeşimiz tarafından organize edilecek olan kupaya 64 takım 16 grupta katılacak. 8 hafta sürecek kupada katılım herkese açıktır. İlk sezon Shooter the hutne tarafından düzenlenen kupanın amacı HT deki Galatasaray'lıları birleştirmek.

Kupanın web sitesi http://www.cupmanager.org/files/index.php?nCupId=22300

6-)Fenerbahçe Federasyonu Kupası (FB Cup) : Hattrick teki Fenerbahçeli ler arasındaki arkadaşlığı arttırmak için düzenlenen bu kupada 64 takımın mücadelesi söz konusu. Fatih_Oezdemir kardeşimizin organizatörlüğünde bu sezon III. sü gerçekleşecek bu kupada yine büyük çekişme olacağı tahmin ediliyor.

Kupanın web sitesi ve kayıt adresi http://www.cupmanager.org/files/index.php?nCupId=22225

Bunlar HT Türkiye'nin kemikleşmiş ve en çok ilgi gören kupalarıdır. Bunlardan başka hemen aklımıza gelen YÖRESEL CUP (organizatör:sorun), Karşıyaka Kupası (organizatör:tugaytrick) gibi kupalar geliyor. Bu kupalar da demirbaş olma yönünde hızla ilerlemektedir.

Yalnız bu sezon dikkatimizi çeken bir olay vardır ki bu da HT Türkiye'de kupa enflasyonunun yaşanması ve yeni takım alan kullanıcıların dahi kupa düzenleme istekleridir. İlk bakışta güzel, katılımcılığı arttıran bir olay gibi görünse de doğru kullanıcıların doğru kupalara katılmasını önlemekle beraber organizatörlerin deneyimsizliğinden dolayı kötü durumlara da gebedir. Benim önerim, kişilerin en az bir-iki kupaya katılmadan kupa düzenlememeleridir.

Bu yazımda sizlere HT Türkiye'deki özel kupalardan bahsetmeye çalıştım. Atladığım, yanlış yazdığım yerler ve hususlar varsa şimdiden affola. Bundan sonra yazılarımla gerek burda gerekse şu an hazırlanmakta olan TFF Bülten'inde sizlerle birlikte olacağım.

Hasan Türk (turkaturka)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home


Powered by Blogger