.

8/07/2006

Duran Toplar

Uzun bir süre antreman programlarından, duran topları bizlere anlatması için birkaç kişiden rica da bulunmuştum. Ancak bir türlü nasip olmadı. Kısmet banaymış, çünkü artık duran top idmanı vermeye başladım takımıma.

Biraz risk aldım ama buna değeceğine inanıyorum ve yaşayacağım bütün gelişmeleri de burda zamanla paylaşacağım. Bugün ise başlamadan önce yaptığım hazırlıkları ve bugüne kadar yaptıklarımı anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bu idmana geçmeden önce bir araştırma yaptım tabi ki. Topladığım bilgiler doğrultusunda, bu işe başlamadan önce kenarda yüklü bir paramın olması gerektiği idi (En az 20 milyon). Çünkü 50 tane adama idman verebilceğiniz için bu hakkınızı sonuna kadar kullanmanız gerekiyor.

Aşikar olan diğer bir nokta ise iyi bir kadroya sahip olmanız. Çünkü topladığınız adamların duran toplarının istediğiniz seviyeye getirip satana kadar geçen sürede, as kadronuzun da bulunduğunuz kümede sizi idare edecek kalitede olması gerekiyor.

Elinizde ki oyuncuları istediğiniz seviyelere getirene kadar da, as takıma pek fazla takviye yapamıyorsunuz. Malum 50 tane adam maaşı var işin içinde :)

Zamanı geldi satmalıyım bazı adamları dediğiniz de, belkide hiç oynamamış olan bu adamların formunun yükselmesini beklemek durumunda kalabilirsiniz. Maddi açıdan "varlık içinde yokluk yaşamak" gibi birşey olsa gerek.

Takımda çok sık oyuncu sirkülasyonu yaşanacağı için, transfer piyasası gelişmelerini iyi takip etmeniz, hangi dönemde, ne tür özellikleri olan ve en uygun fiyatlara alabilceğiniz oyuncuları tespit edebilmeniz gerekiyor. Bu oyuncularında duran top yeteneklerini geliştirdikten sonra azçok kaça satabileceğinizi kestirmeniz gerekiyor. Bunların yanı sıra yapılan fazla transferlerden dolayı takım ruhunuzu da yüksek tutmak oldukça zorlaşıyor.

Şimdilik farkına varabildiklerim bunlar. Günün sonunda çok fazla uygulanmayan ama başarılı bir şekilde uygulandığında diğer idmanlardan farklı olarak ne tür artı getirilerinin olduğu ortada.

En çok hoşuma giden yanı ise, artık oyuncuların yeteneklerinin atlaması için uzun haftalar beklemeye paydos. 2 haftada bir kademe atlayacaklar. Bir güzel yanı da maçlara çıkarken taktiksel açıdan hiçbirşeye bağlı kalmamak ve futbolcuların oynasada oynamasada idman alabilecek olması.

Yazının başında dediğim gibi zamanla gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim. Hem tecrübelerimle hem de maddi açıdan net rakamlar vermeye çalışarak.

11 Comments:

Yorum Gönder

<< Home


Powered by Blogger