.

1/12/2006

Özel Turnuvalar


Her yeni sezonla birlikte, Türkiye kupası maçları da başlıyor. Takımlar güçleriyle doğru orantılı kupada gidebildikleri kadar ilerliyor. Kupadan elendikten sonra ise, çarşamba günleri maç yapabilmek için hazırlık maçları ayarlamaya çalışıyor.

Hazırlık maçı yapabilmek içinde, ya siz teklif ediyorsunuz yada başka takımlar size maç teklifinde bulunuyor. Ancak bazen o kadar da kolay olmuyor, hazırlık maçı ayarlamak.

Ama özel turnuvalar sayesinde, hazırlık maçı ayarlama mecburiyeti eziyet olmaktan çıkıp çok daha keyifli bir hal alıyor. Günümüzden örnek vermek gerekirse de; Antalya'da düzenlenen Efes Cup. Devre arası kampı için Antalya'yı seçen 4 takım arasında gerçekleşen turnuva. Katılanlar hem para kazanıyor hem de hazırlık maçı ayarlamakla uğraşmıyor. Geçtiğimiz günlerde de bu turnuva sayesinde Galatasaray ve Beşiktaş'ın karşılaşmasını izleme şansımız oldu.

Gelelim Hattrick'te bu işin nasıl olacağına;

http://cupmanager.org ve http://www.databased.at/hattrick/cupmanager adresleri bu turnuvalara katılabileceğiniz yada kendi turnuvanızı oluşturabileceğiniz sitelerden bazıları. Bu iki sitede CHPP sertifikasına sahip ve Türkçe sürümleri mevcut. Ayrıca
http://www.databased.at/hattrick adresi her Hattricker'ın bakması ve kullanması gereken yardımcı programlardan bir tanesi.

Tek yapmanız gereken bu sitelere üye olmak ve çarşambaların keyfini çıkarmak.

2 Comments:

  • ligi 1.bitirip bir üst lige çıkmak için oynanacak yükselme maçında (direk çıkılmıyorsa) iki takımın takım ruhları kaynaşık mı olur?
    o maçta sezonun maçı yapılabilir mi?
    nasıl bir taktik izlemeliyiz?
    farklı diziliş tecrübeleri edinmek avantaj sağlar mı?
    bu konularda bilgilendirebilirmisiniz?

    tşk...

    By Anonymous Adsız, at 2:06 ÖS  

  • Yükselme maçından sonra ki hafta takım ruhları değişir. Yani yükselme maçından önce takım ruhları kaynaşık olmaz. Mevcut takım ruhunuzla maça çıkarsınız.
    Ewet, yükselme maçlarında sezonun maçı yapabilir. Hatta sırf yükselme ve ya düşme maçları oynayacağı birkaç hafta öncesinden kesinleşen takımlar. Bu maç öncesi takım ruhlarını yükseltmeye çalışırlar.
    Nasıl bir taktik izlemeliyiz kısmı ise, tamamen takımının diziliş tecrübelerine ve senin taktik kabiliyetine kalmış.

    Farklı diziliş tecrübeleri edinmenin avantajı rakibini analiz ettikten sonra, bu yönde kazanmak adına daha fazla taktiksel seçenekten başka birşey ifade etmez.

    By Blogger İlker, at 1:11 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home


Powered by Blogger