.

8/05/2006

Taktik Çeşitliliği

Aslında en anlam veremediğimiz nokta sezonun maçı uygulaması. Çünkü talimat olarak sezonun maçını seçtiğinizde bunu dikkate alanlar sadece ortasaha futbolcularınız oluyor ve sadece onlar normalden daha fazla efor sarfederek değerlerinize katkı sağlıyor. :)

Dolayısıyla de sadece orta saha değerlerinize normalden daha yüksek çıkıyor. Böylelikle farklı idman türlerine eşit oranda fırsat sağlanamıyor.

Ama benim değinmek istediğim konu ise, bugün için daha kolay uygulanabilecek bir uygulama. Geçen sezon taktiksel anlamda oyuncularınızın sahaya diziliminde ek fırsatlar sağlanmıştı. Örneğin eskiden ortasahanın kanatlarından ekstra iç ortasaha olarak futbolcu atıyamıyorduk gibi.

Bugün için benim önerim, farklı mevkilerden farklı mevkilere atadığımız oyuncularında nasıl oynaması gerektiğine bizim karar vermemiz. Mesela defanstan verdiğimiz eksta forvet talimatının yanında, bu oyuncunun forvet hattında defansif mi, kanada doğru mu ya da normal mi oynamasına bizim karar vermemiz gibi.

Bu sayede oyuna taktiksel açıdan biraz daha müdahale edebilmiş oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki maç başlamadan 15 dakika öncesine kadar vermemiz gereken kararlarımız daha uzun bir süre bu şekilde kalacak gözüküyor :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home


Powered by Blogger